Instagram’ın Yeni ‘Şipşak’ Özelliği Kullanıcıları Şaşırttı

Instagram’ın ‘Şipşak’ özelliği, kullanıcıların farkında olmadan fotoğraf paylaşmasına yol açtı. Bu durum sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Instagram, bu hafta kullanıcılarına sunduğu yeni ‘Şipşak’ özelliği ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak bu özellik, birçok kullanıcı için beklenmedik sorunlara yol açtı. Kullanıcılar, anlık fotoğraf çekimini kolaylaştıran bu yeni uygulama sayesinde, çekilen fotoğrafların farkında olmadan karşılıklı takip ettikleri kişilerle ya da ‘yakın arkadaşlar’ listesi ile anında paylaşılmasına olanak tanıyor.

Uygulama, mesaj kutusunun sağ alt köşesinde görünen küçük fotoğraf yığınına dokunulduğunda devreye giriyor. Kullanıcı fotoğrafı çeker çekmez, seçilen kişilere otomatik olarak gönderiliyor. Paylaşımlar, Snapchat’teki ‘snap’ sistemine benzer bir şekilde görüntülendikten sonra kayboluyor ve ekran görüntüsü alınmasına izin verilmiyor.

Özelliğin devreye girmesiyle birlikte sosyal medyada birçok kullanıcı, yanlışlıkla paylaştıkları filtrelenmemiş selfie’ler nedeniyle utanç verici anlar yaşadıklarını dile getirmeye başladı. Bazı kullanıcılar, bu yeni özelliğin sosyal medyada oluşturulan ‘kusursuz imajı’ zedelediğini savunuyor. Mesajlaşma ekranında bu yeni sekmeyi görenler, ‘Instagram Şipşak özelliği nasıl kapatılır?’ sorusunu araştırmaya başladı.

Instagram yönetimi ise, kullanıcıların profil akışlarına daha az paylaşım yaptığını ve ‘Instants’ gibi araçlarla yakın çevreleriyle daha samimi içerikler paylaşmalarını teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kullanıcılar, ‘Instants-Şipşak’ özelliğini ayarlardan tamamen kapatabiliyor. Bunun için, profilin sağ üst köşesindeki ‘Ayarlar ve Hareketler’ bölümünden ‘İçerik Tercihleri’ sekmesine girip ‘Mesaj kutusunda Instants’ı gizle’ seçeneğini aktif hale getirmeleri gerekiyor. Ayrıca, yanlışlıkla gönderilen fotoğraflar, paylaşımın hemen ardından çıkan ‘geri al’ seçeneği ile birkaç saniye içinde silinebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu